МЕТАФОРИЧНІСТЬ НАУКОВОГО МОВЛЕННЯ: ТЕРМІН «МЕХАНІЗМ» У КОМУНІКАТИВНІЙ СФЕРІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ - Бронікова, Світлана (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
У статті проаналізовано різні тлумачення термінопоняття «механізм». Зазначено, що саме метафорична сутність терміну уможливлює наукові відкриття й когнітивні процеси людини. Розглянуто метафору як предмет вивчення різних сфер гуманітарного знання, серед яких державне управління, політичний дискурс, психологічні, нейрологічні науки. Розкрито історичну динаміку й релевантність машинної метафори в термінологічній площині державного управління, де затребувані засоби оптимізації й організації дії, що сприяють економії часу та енергії під час досягнення поставленої мети.