ВІДТВОРЕННЯ ЛЕКСИЧНИХ ОДИНИЦЬ У РЕКЛАМНИХ СЛОГАНАХ У ПЕРЕКЛАДІ З АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Добровольська, Діана (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню основних стратегій і прийомів перекладу рекламних слоганів з англійською мови українською мовою. Розглянуто основні способи відтворення лексем у перекладі рекламних слоганів – повну відповідність, неповну відповідність і лексичні трансформації. Обґрунтовано необхідність пріоритетної реалізації перекладацької стратегії рекламних слоганів, орієнтованої на мову перекладу. Проаналізовано складні випадки перекладу полісемічної лексики та виявів мовної гри й запропоновано власні варіанти перекладу англомовних рекламних слоганів українською мовою.