ПУШКІН ТА РОСІЙСЬКА ЛІТЕРАТУРА XVIII СТОЛІТТЯ, АБО ВІДГОМІН ДАВНЬОЇ ДИСКУСІЇ - Черноіваненко, Євген (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2020)
У цій статті на матеріалі відповідних висловлювань О.С.Пушкіна у його статтях та листуванні аргументується думка про надзвичайно критичне ставлення великого поета до російської літератури ХVІІІ ст. та її корифеїв і пояснюються причини такого ставлення.