ДЕРИВАЦIЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА МЕДИЧНИХ ТЕРМІНІВ (НА МАТЕРІАЛІ СТОМАТОЛОГІЧНИХ ТЕКСТІВ) - Дев’ятко, Юлія (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті розглянуто ключові дериваційні характеристики медичних термінів на матеріалі текстів та словників стоматологічного спрямування. У дослідженні висвітлено словотвірні шляхи формування медичних термінів, зокрема й з метою реалізації мовних потенцій, що закодовані в значеннях грецьких та латинських терміноелементів. Систематизовано продуктивні способи творення термінів, що є досить важливим для полегшення та підвищення продуктивності перекладацького процесу. Крім того, продемонстровано, як мор- фемний розбір термінологічної одиниці дозволяє полегшити перекладацький процес не лише в аспекті пошуку еквівалентних відповідників, але й в конструюванні дефініції термінів.