НОМІНАЦІЇ ГРОШЗНАКІВ РАДЯНСЬКОЇ ДОБИ У СВІТЛІ КУЛЬТУРНОГО ФЕНОМЕНУ ГРОШОВИХ ВІДНОСИН - Охріменко, Тетяна (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті аналізуються номінації видів грошових одиниць російської, української та білоруської мов із базовими словами «знак», «грошовий знак», «грошзнак», «дензнак», «совдензнак», які вважалися офіційними державними чи місцевими представниками грошових документів радянської доби та фіксувалися у лексикографічних і нумізматичних джерелах к. XIX-XX ст., утворюючи безпрецедентний культурний феномен грошових відносин слов’янства на зламах епох.