ЧИ ПЕРЕВЕЛИСЯ ПЕРЕВЕРТНІ? - Поповський, Анатолій (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті розглядаються етимологія, синоніміка та лексико-семантичні функції слова п е р е в е р т е н ь з погляду міфології та реального сприйняття в різноепохальних умовах історичного розвитку українського суспільства як у народному мовленні, так і в різножанрових джерелах. З’ясовується активізація цього мовного явища та його смислова суть у контексті лексикографічних праць, громадських діячів та майстрів художнього слова від Шевченка до сьогодення.