ВОРОБЕЦ ЧИ ГОЛУБЕЙ?.. ДИТЯЧІ ІННОВАЦІЇ ЯК МЕХАНІЗМ ОВОЛОДІННЯ СЛОВОТВІРНИМИ МОДЕЛЯМИ - Шевчук, Лариса (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті викладено результати лонгітюдного спостереження за мовленням дитини-білінгва до шести років. Здійснено семантико-словотвірний аналіз дитячих інновацій та виявлено динаміку їх виникнення. Зокрема з’ясовано, що переважна більшість зафіксованих словотвірних оказіоналізмів є віддієслівні деривати. Проаналізовано структуру й семантику дитячих контамінатів-інновацій, а також встановлено позамовні чинники, які уможливлюють їх виникнення в дитячому мовленні.