ПРОБЛЕМА СИМВОЛІЧНОГО ЗНАЧЕННЯ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНІСТИЦІ - Яковлєва, Ольга (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті розглядається сучасне розуміння поняття «значення» в лінгвістиці; описані його конкретні прояви в термінах «лексикографічне», «психологічно реальне», «символічне» значення. Аналізуються окремі символічні значення і трансформації, які в них відбуваються, на матеріалі поетичних текстів Л. Костенко і Г. Сковороди, якого вважаємо засновником символізму в Україні.