МІФОЛОГІЧНІ КОНОТАЦІЇ СЮЖЕТУ ФІЛЬМУ ПАТРІСА ЛЕКОНТА «ДІВЧИНА НА МОСТУ» - Фокіна, Світлана (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті зроблена спроба осмислення міфологічних кодів та їх трансформацій у фільмі французького режисера Патріса Леконта «Дівчина на мосту». В ході дослідження виявлено потенції «псіхейного сюжету», що додає кінотексту притчевий модус. Розглянуто гіпотезу реалізації семіотичного потенціалу «героїв дороги» та реалізації в кінотексті відповідних сюжетообразующих міфологем. Осмислені міфологічні іпостасі героїв – Психеї (Адель), трикстера (Габор).