ЗМІСТОВІ ДОМІНАНТИ ЕПІСТОЛЯРНОГО ДИСКУРСУ (НА МАТЕРІАЛІ ЕПІСТОЛЯРІЮ АНАТОЛІЯ ДОБРЯНСЬКОГО) - Агафонова, Алла (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2016)
У статті здійснено аналіз змістово-лексичного діапазону епістолярного мовлення відомого буковинського літературознавця, культурного та громадського діяча, почесного громадянина міста Чернівців Анатолія Добрянського. Серед основних засобів передачі емоційно-почуттєвих станів, намірів автора листів визначено експресиви, які репрезентовані у досліджуваному матеріалі емоційно-оцінними лексемами, демінутивними та агументативними утвореннями, розмовно-просторічну лексику, слова з переносним значенням, вкраплення синонімів і антонімів у змістову струтуру речення, стилістичні прийоми порівняння та різного роду повторів, а також використання фразеологізмів.