ЦІННІСНІ АСПЕКТИ ВЕРБАЛІЗАЦІІ ТРУДОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В РОСІЙСЬКІЙ МОВІ РАДЯНСЬКОЇ ДОБИ - Яроцька, Галина (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2015)
Метою роботи є аналіз мовної об’єктивації концептуального простору «трудова діяльність» в російській мові радянського періоду. Робиться висновок про наявність семантичної спадкоємності ціннісних смислів попередніх періодів в лінгвоідеологіі праці радянської пропаганди. Опертя на ціннісний потенціал праці = служіння, реалізований в семантиці мови дорадянської Росії, сприяло героїзації праці в мовній свідомості радянських громадян.