ЗІСТАВНА ХАРАКТЕРИСТИКА ФОНЕМАТИЧНИХ ІНТЕРПРЕТАЦІЙ І НАГОЛОСУ В СИСТЕМАХ РОСІЙСЬКОЇ ТА ПЕРСЬКОЇ МОВ - Валіпур , Аліреза (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2015)
Мета статті – описати результати зіставного дослідження фонематичних інтерпретацій і характеристики наголосу в системах російської та перської мов. Об’єкт аналізу – інтерпретації російської та перської фонематичних систем. Предмет дослідження – проблеми, пов’язані з труднощами у вимові носіями перської мови російських звуків, а носіями російської мови – перських звуків. У результаті проведених лабораторних досліджень виявлено основні причини російсько-перської міжмовної фонетичної інтерференції. Ми дійшли висновку, що словесний наголос у перській мові зумовлено просодичною висотою. Практичне застосування результатів дослідження і висновків є важливим у вивченні російської мови іранськими студентами. Використання цих результатів допомагає розробляти вправи, спрямовані на уникнення міжмовної фонетичної інтерференції.