РОЗВИТОК ПАРАДИГМАТИЧНИХ ВІДНОШЕНЬ У ЛЕКСИЧНІЙ СИСТЕМІ ДАВНЬОРУСЬКОЇ МОВИ (ЗА РУКОПИСОМ “АРХАНГЕЛЬСЬКЕ ЄВАНГЕЛІЄ” 1092) - Мальцева , Ольга (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2015)
У статті розглянуто питання розвитку парадигматичних відношень у давньоруському канонічному тексті. Використання внутрішньотекстових та міжтекстових синонімічних рядів обома писцями рукопису свідчить про певний розвиток лексичної системи давньоруської мови в XI ст.