СЕМАНТИЧНІ ТРАНСФОРМАЦІЇ ФРАЗЕОЛОГІЧНИХ ОДИНИЦЬ У ХУДОЖНЬОМУ МОВЛЕННІ М. СТЕЛЬМАХА - Яковенко , Людмила (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2015)
У статті досліджено стилістичні особливості вживання фразеологічних одиниць у романі М. Стельмаха “Дума про тебе”. Розглянуто проблему власне семантичних трансформацій фразеологізмів у художньому тексті. На конкретних прикладах показано вплив контексту та ситуації мовлення на зміни в значенні фразеологічних одиниць.