БІЛОРУСЬКА ЕКСПЕРІМЕНТАЛЬНА ДРАМАТУРГІЯ ПОКОЛІННЯ “НЕТУТЕШНІХ”: КЛЮЧІ ПРОЧИТАННЯ, ПІДХОДИ, ІМЕНА - Лепішава, А. М. (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2022)
Артыкул прысвечаны адмысловай, падкрэслена эксперыментальнай плыні ў сучаснай беларускай драматургіі, спрэчнай у эстэтычным плане, але ж надзвычай паказальнай у якасці інтэнцыі літаратурнага развіцця, якая знітуе беларускую літаратуру з досведам сусветнага (пост)авангарднага мастацтва. Прапанаваны новы падыход да свядома неканвенцыйных тэкстаў, праз якія яна рэалізавалася. Ëн прадугледжвае ўлік эстэтычнай канцэпцыі мастацкага руху «Бум-Бам-Літ» (сярэдзіна 1990-х гг.), у рэчышчы якой адбывалася станаўленне аўтарскіх інтывідуальнасцяў, а таксама магістральнай тэндэнцыі развіцця сусветнай драматургіі і тэатра, адзначанай перфарматыўна-рэцэптыўным паваротам.