ПОМЕЖІВ’Я В ОПОВІДАННІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ «МІСТО СМУТКУ» - Подлісецька, О. О. (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2022)
В оповіданні «Місто смутку» досліджується феномен пограниччя як певне заперечення кордонів. Аналізуються пограничні стани свідомості розповідачки та героїв у порівнянні до дійсності. Виявлені типи пограничних станів в оповіданні на рівні зорових вражень (світло) та слухових (звуки).