КАЗАХСЬКА ДИТЯЧА ЛІТЕРАТУРА У ГАЛУЗІ ІНТЕРМЕДІАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ - Нурманова, Жанна (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2023)
У статті розглядаються проблеми інтермедіальної взаємодії різних видів мистецтв – музики та літератури, живопису та літератури на матеріалі повістей М. Кабанбаєва. Акцент у статті зроблено на композиційній структурі та образах героїв. В результаті дослідження виявлено музичний репертуар, визначено відповідність музичної форми та композиції прозового твору, проаналізовано вербальну музику в прозі, що допомагає відтворити специфіку музичного переживання. Наголошено на значущості різних видів мистецтв у житті та творчості казахських письменників ХХ століття.