РОМАН Р. БРЕДБЕРІ «451˚ ЗА ФАРЕНГЕЙТОМ» ТА ЙОГО ЕКРАНІЗАЦІЯ: СПРОБА КОМПАРАТИВНОГО АНАЛІЗУ - Таратута, Світлана; Мельник, Тетяна (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2023)
Стаття присвячена компаративним дослідженням у галузі літератури та кіномистецтва. Розглядається питання близькості екранізації до твору, за яким вона знята, як критерій оцінки кінострічки. Зроблено спробу порівняльного аналізу роману Р. Бредбері «451˚ за Фаренгейтом» та його екранізації 2018 року. Проаналізовано візуальні засоби втілення авторської концепції в фільмі. Компаративному зіставленню піддано сюжетну лінію, образну систему, ідейну спрямованість літературного твору та його кіноверсії. Зроблено висновки про суттєвий відхід у кінострічці від літературного джерела, що сприяло послабленню проблематики.