МЕНТАЛЬНИЙ ПОРТРЕТ АНГЛІЙСЬКОГО ДІЄСЛОВА В АНТРОПОЦЕНТРИЧНІЙ ПАРАДИГМІ ПІЗНАННЯ - Ділай, Ірина (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2023)
Вивчення ментального портрету англійського дієслова з позицій антропоцентричної парадигми пізнання полягає у розкритті когнітивних механізмів його параметризації та характеризації. Актуальність наукової проблеми полягає у методологічному підході до об’єкта аналізу – англійського дієслова – локалізованому в корпусі та актуалізованому в дискурсі англійської мови через систему когнітивних операцій задля пізнання його структури й функцій.