ПРОБЛЕМА РОЗРОБЛЕННЯ ТИПОЛОГІЇ КОМУНІКАТИВНИХ СТРАТЕГІЙ У ПОЛІТИЧНОМУ ДИСКУРСІ: ОСНОВНІ КОНЦЕПЦІЇ - Завальська, Любов (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
Статтю присвячено огляду основних наукових підходів до поняття комунікативних стратегій і тактик у політичному дискурсі. Розглянуто концепції українських і зарубіжних дослідників, у яких запропоновано класифікації комунікативних стратегій і тактик, релеватні для політичної комунікації. Здійснено узагальнення і критичне переосмислення описаних типологій, на підставі чого запропоновано власну класифікації стратегій на матеріалі українського політичного дискурсу з опертям на розмежування конфліктного і кооперативного типів комунікативної взаємодії.