МОВЛЕННЄВІ ЖАНРИ ЗАКОНОДАВЧОГО ЮРИДИЧНОГО ДИСКУРСУ - Просяна, Альона (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
У статті здійснено аналіз українського юридичного дискурсу в типологічному та генологічному аспектах. Окреслено поняття мовленнєвого жанру та подано власну дефініцію цього поняття. Виокремлено законодавчий юридичний дискурс як різновид юридичного та схарактеризовано його жанрові та мовні особливості. Запропоновано власну типологію жанрів законодавчого юридичного дискурсу та проаналізовано жанри закону, конституції, указу, кодексу, підзаконних актів. Репрезентовано жанрові та мовні характеристики кожного жанру.