МОВНІ ОСОБЛИВОСТІ ПОЛІТИЧНИХ РИТУАЛЬНИХ ТЕКСТІВ - Стрій, Людмила (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
Статтю присвячено дослідженню мовних особливостей українських політичних ритуалів, реалізованих у політичних текстах. Обґрунтовано поняття ритуальності політичного дискурсу та визначено політичний ритуал як одну з репрезентативних форм української політичної комунікації. Доведено категорійний статус ритуальності як параметра функціонування політичного дискурсу. Здійснено лінгвостилістичний і дискурсивний аналіз текстів, що функціонують у політичних ритуалах. Визначено жанрові різновиди ритуальних текстів і представлено їх вербальну специфіку.