ВИРАЖЕННЯ ВЕРБАЛЬНОЇ АГРЕСІЇ В КОМЕНТАРЯХ СОЦМЕРЕЖІ FACEBOOK - Малишева, Марія (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2020)
Статтю присвячено дослідженню вербальної агресії в українськомовному мережевому дискурсі. Метою дослідження обрано аналіз виявів вербальної агресії в коментарях користувачів соціальної мережі Facebook, що передбачало розв’язання таких завдань: визначити поняття вербальної агресії, проаналізувати коментарі в соцмережі як особливий жанр мережевого дискурсу, виявити мовні маркери вираження вербальної агресії в текстах коментарів. Проаналізовано понад коментарі українськомовних користувачів соціальної мережі Facebook та виокремлено мовні засоби реалізації вербальної агресії. Розглянуто основні концепції дослідників щодо висвітлення поняття вербальної агресії та вербальну агресію потрактовано як конфліктну поведінку мовців, виражену за допомогою мовних засобів, серед яких проаналізовано лексичні, морфологічні, синтаксичні та графічні.