ФЕМІНІТИВИ В НЕОЛОГІЧНОМУ ДИСКУРСІ ДИТЯЧОГО МОВЛЕННЯ - Шевчук, Лариса (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2020)
У статті розглянуто процес виникнення фемінітивів у неологічному дитячому дискурсі. Здійснено лінгвокогнітивну та словотвірну інтерпретацію дитячих інновацій на позначення осіб жіночої статі та виявлено динаміку їх створення. Наведено приклади оказіоналістичних фемінітивів із поданням фрагмента дискурсу дитячого мовлення з урахуванням ситуативного контексту та віку інноватора. Установлено, що дитина з раннього віку виявляє підвищену чутливість до ґендерно-лінгвістичної рівності та креативно долає лакунарність мови в галузі номінації осіб жіночої статі