ОНТОЛОГІЯ «Я» В ПРОЗІ ЕДВАРДА СТАХУРА - Кореновська, Леслава (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2020)
У статті розглядається онтологія «Я» в прозі Едварда Стахура на прикладі збірки оповідань «Się» («Ся»). Наповнення сутності людини у польського письменника тісно пов'язане з людиною-ніхто, який, на думку Стахури, ототожнюється з новою людиною, яка ні в чому не має потреби та все знає. Ми можемо розглядати його як свого роду Абсолют. Стахура використовує різні творчі прийоми (зустрічі з іншими персонажами, філософські міркування, потреба у набутті друга та ін.), щоб представити цілісний образ людини-ніхто.