Комп’ютерні технології як базовий компонент системного вивчення лексики на початковому етапі - Ковальова, Валерія; Чумакова, Олена (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
Ця стаття присвячена питанню інтеграції інформаційно-комунікаційних технологій в процес викладання нерідної мови на початковому етапі навчання. Представлений огляд наявних електронних ресурсів, що становлять базу нового напряму, – комп’ютерної лингводидактики. Описано оптимальну модель використання ІКТ у процесі представлення лексичної одиниці як одиниці комунікації, зокрема, послідовно описано етапи презентації, семантизації, граматичного оформлення, мовного функціонування та контролю сформованості у навчаних навичок осмисленого вживання одиниць, що вивчають в усій сукупності їх відношень. Зроблено висновок, що використання ІКТ сприятиме створенню умов з оптимізації навчального процесу, підвищенню його ефективності, а зрештою – успішному формуванню комунікативної компетенції.