ПИСЬМЕННИЦЬКА ЕСЕЇСТИКА: У ПОШУКАХ СУТНОСТІ (Рецензія): Рец. на: Шевченко Т. Есеїстика українських письменників як феномен літера- тури кінця ХХ – початку ХХІ ст. : монографія. Київ : Видавничий дім Дмитра Бураго, 2019. 584 с. - Гребенюк, Тетяна (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
Осмислення літературного процесу сучасності – важливе й актуальне завдання вітчизняного літературознавства, покликане охопити повноту і складність, суперечливість і цілісність літературного життя синхронно з моментом його пізнання. Поважне місце в цих процесах відведене письменницькій есеїстиці, котра дедалі активніше розвивається, утворюючи нове обличчя сьогочасної художньої творчості. Саме цьому присвячена реферована монографія Т. Шевченко «Есеїстика українських письменників як феномен літератури кінця ХХ – початку ХХІ ст.», в якій усебічно розглянуто названий феномен.