ПРОБЛЕМА ІДЕНТИФІКАЦІЇ ПЕРСОНАЖА В П'ЄСАХ М. АРБАТОВОЇ («РІВНЯННЯ З ДВОМА НЕВІДОМИМИ» І «ПРОБНЕ ІНТЕРВ'Ю НА ТЕМУ СВОБОДИ») - Рінкявічюте, Грета (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2019)
У статті йдеться про проблеми ідентифікації персонажа в п'єсах М. Арбатової «Рівняння з двома невідомими» та «Пробне інтерв'ю на тему свободи». Розглядається поняття «самоідентифікація» людини в різних його аспектах. Аналізується криза самоідентифікації персонажів. Особлива увага приділяється психологічним травмам, яки викликали внутрішні конфлікти головних персонажів. У п'єсах присутні риси есеїстики, публіцистики, що є характерною рисою творчісті письменниці, яка позиціонує себе в руслі фемінізму і гуманістичних тенденцій сучасного російського суспільства.