ЛІНГВОКУЛЬТУРНА КОНЦЕПТОЛОГIЯ ЯК НАПРЯМ АНТРОПОЛОГІЧНОÏ ЛІНГВIСТИКИ - Воркачов, Сергій (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2016)
У статті розглянуто змiст та особливостi росiйського дисциплінарного вiдгалуження антропологічноï лінгвістики, а також її засадничий термiн. Установлено, що лінгвокультурний концепт має комплекс розпiзнавальних ознак, серед яких основною є наявність у семантиці кiлькох якісно відмінних складникiв, що віддзеркалюють мiждисциплiнарний характер науки, де вони використовуються. Про спроможність росiйськоï лінгвокультурної концептологiï як науковоï дисципліни свiдчить факт наявності власноï термiнологiчної системи, що охоплює як загальногалузевi, так i вузькогалузевi термінологічнi одиниці, а також вихiд у лінгводидактику та лексикографiю.