ЕТНОЛІНГВІСТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МОВНОЇ КАРТИНИ СВІТУ УКРАЇНЦІВ (НА ПРИКЛАДІ НОМЕНА ДЯДЬКО) - Нахапетова, Ольга (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2016)
У статті розкрито семантичні, психолінгвістичні та етнолінгвістичні особливості номена дядько в сучасній українській мові. На підставі результатів проведеного вільного асоціативного експерименту визначено спільні онтологічні асоціативні лінії номеносистеми на позначення родинних стосунків в сучасній українській мові, схарактеризовано етнолінгвістичні особливості мовної картини світу українців.