МОРФОЛОГІЧНІ СПОСОБИ ТЕРМІНОТВОРЕННЯ В ЮРИДИЧНІЙ ТЕРМІНОЛОГІЇ (НА МАТЕРІАЛІ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ВИЩУ ОСВІТУ») - Просяна, Альона (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2016)
Статтю присвячено вивченню юридичної (термінологічної) лексики за дериваційними (словотвірними) ознаками в українських законодавчих текстах, а саме в Законі України «Про вищу освіту». У статті окреслено основні проблеми сучасної юридичної лінгвістики та визначено один з її актуальних напрямів дослідження – аналіз юридичної термінологічної лексики. Представлено основні погляди на поняття юридичної термінології та подано визначення юридичного терміна. Представлено типології термінологічної лексики та визначено основні групи термінів за морфологічним способом словотвору, визначено найактивніші з них, описано словотвірні моделі.