Грецькі форманти у французькому термінотворенні в аспекті спеціального перекладу - Авдоніна , Марина; Жабо , Наталя; Попова , Олена (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2015)
Дослідження присвячено грецьким формантам термінів екології та медицини французької мови. Виявлено, що для сучасної мови науки властива конкуренція формантів різної етимології та творення семантично тотожних термінологічних одиниць різної природи. Результати дослідження можуть бути використані на заняттях з іноземної мови для майбутніх фахівців у науках про Землю і людину з метою засвоєння мови міжнародного наукового спілкування.