КОНФЛІКТ І КООПЕРАЦІЯ В АРГУМЕНТАТИВНОМУ МЕРЕЖЕВОМУ ДИСКУРСІ - Нерян, С. О. (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2022)
Статтю присвячено характеристиці конфліктного та кооперативного типів комунікативної взаємодії в українському дискурсі соціальних мереж. Аналіз здійснено на матеріалі дописів і коментарів українськомовних користувачів соціальної мережі Facebook. Схарактеризовано основні максими спілкування за концепцією Г. П. Грайса та представлено кожну максиму в мережевому дискурсі. Простежено реалізацію вимог до кооперативного спілкування в мовленнєвій поведінці користувачів українськомовного сегменту мережевого дискурсу. Комунікативний конфлікт проаналізовано на матеріалі дописів і коментарів у соцмережах, визначено його сутнісні особливості та специфіку розгортання.