СУЧАСНА ПОЛЬСЬКА МАТИ. ЖІНОЧІ СТРАЖДАННЯ І ТРАВМА ПІСЛЯ ВТРАТИ ДИТИНИ («OBSOLETKI» ЮСТИНИ БАРҐЄЛЬСЬКОЇ) - Гарпула, Катерина (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2023)
Авторка показує «втрачене материнство», яке досі було поза увагою літератури, відсунуте на маргінес приватного життя. Юстина Барґєльська не тікає від повсякденності та проблем сучасного світу, які завдають великих страждань жіночому середовищу, але поетично, з іронією, у формі новел, не пов’язаних хронологічно, але темою постійної втоми від повсякденності, втрати дитини через викидень, стражданням і нерозумінням підкреслює одвічну проблему жінки.