МИТТЄВОСТІ, РОЗСИПАНІ У БУТТІ ФІЛФАКУ (ПАМ’ЯТІ ПРОФЕСОРА ЄВГЕНА МИХАЙЛОВИЧА ЧЕРНОІВАНЕНКА) - Раковська, Ніна (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2025)
Писати про вченого, разом з яким ти пройшов довгий життєвий шлях, завдання не з легких, тому обираю лише те, що запам’яталося найбільше. Як відомо, пам’ять вибіркова та примхлива. У ній завжди переплітаються значні й дуже незначні моменти... Остання моя розмова з Євгеном Михайловичем була сповнена надій та планів на майбутнє. 24 листопада 2021 року я вітала Євгена Михайловича з Днем народження. Він не любив цей день, але з задоволенням відгукувався на розмову про університет і факультет, наукові ідеї та сподівання на їхнє втілення. Не судилося... Але назавжди у свідомості залишається масштаб його особистості як вченого, неординарність та неповторність його індивідуальності.