ДРУЖБА – НАЙБІЛЬШИЙ СКАРБ - Яковлєва, Ольга (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2025)
Нещодавно телефонувала Марині Черноіваненко. Вона вже декілька місяців живе в Чехіїї зі своєю дочкою, яка категорично проти того, щоб мама під час війни поверталася сама до Одеси. Серед іншого Марина повідомила, що зробила неймовірно коротку стрижку, і сумно додала: «Ти ж пам’ятаєш, що Женя завжди був категорично проти такої зачіски…». Ми закінчили розмову, і я поринула у спогади про ті далекі часи, коли ми з Мариною вчилися на одному курсі, про те, що вона була однією з найгарніших дівчат з розкішним волоссям на філологічному факультеті нашого університету, в яку закохався студент старшого курсу Женя Черноіваненко. За словами Марини, він підкорив її своєю інтелігентністю і тим, що неймовірно красиво залицявся…