АКСІОМА БУТТЯ У «ХОЛОДНІЙ ОСЕНІ» І.О. БУНІНА - Богданова, Ольга (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
У статті розглянуто мотивно-образну систему оповідання І.О. Буніна «Холодна осінь», його композиційну структуру, виокремлено провідний контент його ідейної складової. У статті доведено, що загальна спільність дрібних деталей та образно-поетичних мотивів переводить оповідання на новий рівень сприйняття, дає можливість за ліричним ракурсом розглянути філософську складову прози І.О. Буніна останнього періоду його творчості. Аналітичний розгляд оповідання І.О. Буніна формує уявлення про неоднозначність та суперечливість життя людини і її слова.