ЛІТЕРАТУРНИЙ ПРОЦЕС: ОСМИСЛЕННЯ ФОРМ ЙОГО ПРОЯВУ - Оляндер, Луїза (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
У статті йде мова про зміст поняття «літературний процес», а також про таку його особливість, як поліфонія, поєднання в ньому цілісності і дискретності. Автор статті звертає увагу на взаємодію в літературознавчій науковій роботі макро- і мікродіалогічних полів, звучання в ній безлічі голосів: самого автора дослідження, письменника, творчість якого досліджується, а також тих митців, до яких у думці, або ж, цитуючи їх, звертався художник, створюючи свої твори. Часто ця поліфонія задається вже назвою літературознавчого дослідження. У полі зору автора статті – монографії, що вийшли останніми роками (С. Бураго, Т. Гундорової, О. Богданової, В. Мусій, А. Тарарака).