МИСТЕЦТВО КОНТРАПУНКТНОЇ КОМПОЗИЦІЇ - Соколянський, Марк (Вісник Одеського національного університету. Філологія, 2017)
У статті досліджується повість видатного українського диригента Романа Кофмана „Пасторальна симфонія». Спеціальна увага приділяється функціям контрапункту у побудові цього двупланового, але цілісного твору.